Начало

За нас

Проекти

Ресурси

Връзки

Спонсори

Контакти

 
English
 EN
Русский
 RU
   
 
 Меню
 Начало - Спортен празник за деца с увреждания  

Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация                                                                                 gallery....
                   03.12.2009, 10.00ч.

       Спортът е универсален език, който може да сближава хората, независимо от техните различия.

С мисъл, обич и грижа за децата със специални образователни потребности (ДСОП) и по случай  3. 12. – международния ден на хората с увреждания, организираме спортен празник за ДСОП, техните приятели и семейства.

      Идеята ни е чрез силата на спорта да се дадат равни  възможности на ДСОП за: проявяване на  потенциалните им  възможности, общуване с връстниците,  доказване на  себе си,  формиране на увереност  в собственото  “Аз”. В същото време тези деца да докажат на обществото, че не са за пренебрегване, че са като всички други и  искат, и могат да отстояват  позиции, да проявяват воля и силен характер. Искаме да  фокусираме вниманието на обществото върху необходимостта от ново виждане към лицата с увреждания, от проява на разбиране и толерантно отношение към тях.

     По време на празника се предвижда децата много да се забавляват, да демонстрират умения в различни спортни игри, да се състезават, да печелят, научат се да губят и бъдат удовлетворени от спортната надпревара.
    
     Приканваме всички онези, които имат възможност и желание за финансова или друга помощ на ДСОП да заповядат на организирания от нас спортен празник и се запознаят с това, от което те имат нужда.

   

Дата, час и място на провеждане
- 03.12.2009, 10.00ч., закрита спортна зала "Скаптопара" в град Благоевград.

Организатори:
АФВСТАР, ЮЗУ”Неофит Рилски”, факултета по педагогика в ЮЗУ.

Партньори:
Община Благоевград, Помощно училище “Паисий Хилендарски (Благоевград), Дневен център за деца с увреждания “Зорница”(Благоевград), Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница”(Благоевград), масови общообразователни училища - Благоевград.

Бележка: Тези, които биха желали да се включат в предварителната подготовка могат да се свържат с нас на координатите, посочени в раздел "Контакти" , както и със Стефан Кинов - докторант, ЮЗУ "Неофит Рилски", Учебен корпус №1, стая 506.
Фирмите, организациите и хората, които решат да подпомогнат по някакъв начин това и подобни мероприятия ще бъдат обявени на сайта ни, както и в средствата за масова информация, отразяващи дейността ни.
 

                                                                       2008                                      gallery....
През 2008 г. спортният празник протече изключително успешно, като на него се отзоваха всички заинтересовани страни в сферата на лицата със специални образователни потребности. Отговорните за тези лица институции, вкл. на ниво общинско ръководство, дневни центрове, училища и т.н. участваха активно в мероприятието и изказаха своята удовлетвореност от постигнатите резултати и ефект от тази спортна проява.
В спортният празник се включиха участници от Помощно училище “Паисий Хилендарски (Благоевград), Дневен център за деца с увреждания “Зорница”(Благоевград), Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница”(Благоевград), масови общообразователни училища - Благоевград.
       Благодарение на спонсорството от посочените по-долу организации и лица, както и с подкрепата на общинското ръководство, ректорското ръководство на ЮЗУ "Неофит Рилски" и др. децата получиха награди, лакомства и най-вече незабравими положителни емоции. Председателя на АФВСТАР Стефан Кинов подари на всички участващи училища и центрове баскетболни и футболни топки, за нуждите на уроците и извънкласните дейности по физическо възпитание и спорт в съответните учебни заведения.

 
От името на инициативният комитет се изказват специални благодарности на:
Валентин Василев - зам.-кмет на община Благоевград
проф. д-р Иван Мирчев - Ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски"
проф. д.п.н. Кирил Костов - зам.-ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски"


02.12.2008 год. се проведе СЪС СПОНСОРСТВОТО НА:

"КЕЙ ДЖЕЙ" ООД /Красимир Иванов, Живко Карадалиев/ - гр. Петрич

Д-р Митова - стоматолог, гр.Благоевград
ЕТ "Надежда" - Здравко Куледжиев и Надежда Ковачева
АФВСТАР
 Реклама
 Благотворителност  
Предприета е кампания за набиране на средства за лечението на Мануела Горсова, която е в кома след предизвиканата от Максим Стависки катастрофа край Ропотамо на 5 август миналата година.
Желаещите да помогнат вече могат да изпращат SMS на кратък номер 1572 за мобилните оператори „Мобилтел” и „Глобул” и да дарят 1,20 лв. (с ДДС). Освен на телефон 1572 средства за лечението на 18-годишната Мануела Горсова могат да се превеждат и на 2 сметки на името на Мануела Красимирова Горсова, открити в Пиреос Банк, клон Витоша. Сметките са: BG 71PIRB80504601716534 – BGN и BG 12PIRB80504601716529 – EU.
повече: тук

Beijing 2008

Vancouver 2010

London 2012

Sochi 2014

International olympic committee

International Paralympic Committee

     apesdar-bg.blog.com

 

My statusSkype:
stefan.kinov

АФВСТАР  '2009®All rights reserved                              Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация