Начало

За нас

Проекти

Ресурси

Връзки

Спонсори

Контакти

 
English
 EN
Русский
 RU
   
 
 Начало - СПАРТАКИАДА "Кочан 2009"  
Спартакиада "Кочан 2009", School sport festive "Kochan 2009"    Над 200 ученика от четири гимнизии на територията на община Сатовча взеха участие в ученическата спортна Спартакиада. Домакин и основен идеен носител и организатор на проявата беше СОУ ”Христо Смирненски”- с. Кочан с директор Гълъб Чаушев и учителя по Физическо възпитание и спорт Динко Кумбаров. В програмата на Спартакиадата бяха включени състезания по шест вида спорт - футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, тенис на маса, шах-мат. Спортното събитие завърши с лекоатлетически крос 1000 метра за момчета и момичета. Училища от четири населени места взеха участие - с.Сатовча, с.Кочан, с.Вълкосел и с. Слащен.

Официални гости на Спартакиадата бяха кмета на община Сатовча д-р Арбен Мименов, почетния председател на АФВСТАР и зам.ректор на ЮЗУ ”Неофит Риски” Благоеград проф. д.п.н Кирил Костов, председателя на Асоциацията за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация Стефан Кинов, представителя на фондация ”Българска памет” Ахмед Бакалов, кмета на с. Кочан Румен Орачев, както и директорите на училищата участници в Спартакиадата.

Проф.Кирил Костов поздрави участниците в Спартакиадата, призова ги да следват идеите на Кубертен за достойно участие, а не за победа на всяка цена, като изтъкна, че подобно спортно събитие за ученици няма аналог на територията на област Благоевград и благодари на организаторите за смелостта да организират подобно съревнование. Проф. Костов обеща след съгласуване с ректора на ЮЗУ всички победители в Спартакиадата да получат входни визи за университета. За победителите в отделните състезания бяха предвидени грамоти, флагчета и купи. Българският евродепутат Кристиян Вигенин осигури 130 тениски за участниците в състезанията.

  Галерия

 Реклама
 Благотворителност  
Предприета е кампания за набиране на средства за лечението на Мануела Горсова, която е в кома след предизвиканата от Максим Стависки катастрофа край Ропотамо на 5 август миналата година.
Желаещите да помогнат вече могат да изпращат SMS на кратък номер 1572 за мобилните оператори „Мобилтел” и „Глобул” и да дарят 1,20 лв. (с ДДС). Освен на телефон 1572 средства за лечението на 18-годишната Мануела Горсова могат да се превеждат и на 2 сметки на името на Мануела Красимирова Горсова, открити в Пиреос Банк, клон Витоша. Сметките са: BG 71PIRB80504601716534 – BGN и BG 12PIRB80504601716529 – EU.
повече: тук

Beijing 2008

Vancouver 2010

London 2012

Sochi 2014

International olympic committee

International Paralympic Committee

     apesdar-bg.blog.com

 

My statusSkype:
stefan.kinov

АФВСТАР  '2009®All rights reserved                              Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация