Начало

За нас

Проекти

Ресурси

Връзки

Спонсори

Контакти

 
English
 EN 
Русский
 RU
 

 Ден на българския спорт - 17 май, 2008

За втора поредна година  спортната ни общественост ще отбележи 17 май – Деня на българския спорт и професионалния празник на работещите в сферата на спорта.

 На 17 май в цялата страна ще се проведат над 400 спортни състезания и турнири. Ще бъде осигурен свободен достъп до повече от 200 спортни зали  и обекти, съобщи на пресконференция днес председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. “Всички общини се включват активно в отбелязване на Деня на спорта в цялата страна. Целта ни е да популяризираме спорта и да  отличим спортисти, спортни деятели, учители, както и кметове, допринесли със своята дейност за развитието на спорта в техните общини”, каза пред медиите  Весела Лечева.

  В 10-те най-големи града в България  - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен се организира „БИТКАТА НА ГРАДОВЕТЕ” - ЗАДОЧНО БАСКЕТБОЛНО СЪСТЕЗАНИЕ.   В отборите ще се включат известни и знакови фигури в отделните градове. В София състезанието ще се проведе на отсечката от ул. „Ген. Гурко”, между Спортната палата и бул. „Евлоги Георгиев”, от 14,00 до 16,00 ч. В отбора на София ще участват Румънеца и Енчев, Иван и Андрей, Ники Кънчев, Таня Богомилова, Евгения Раданова и други.    

 На същото място и по същото време  ще бъде организирана  играта „КОЙ БРОИ НАЙ-ДЪЛГО?” – състезание по жонглиране с топка – „21”.

В 11,00 ч. в „ОЛИМПИЙСКАТА ГОРИЧКА” НА НСА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ще бъдат засадени още 13 дръвчета, колкото е броят на олимпийските медали, спечелени от нашите спортисти в Торино и Атина.  В празничната програма са включени демонстрации с картинг автомобили.

          ТЪРЖЕСТВЕНОТО СЪБРАНИЕ  и официалната церемония по награждаване на заслужили спортни деятели и спортисти, навършили кръгли годишнини между 17 май 2007 г. и 17 май 2008 г., ще започнат в зала № 6 на НДК в 18,00 ч. За първи път ще бъде връчен Почетния знак на ДАМС.

Медийни партньори за отразяване на празника са Българската национална телевизия и Дарик радио. “Битката на градовете” ще се предава едновременно в ефира на Дарик радио от 10-те града в страната, заяви директорът на радиото Радосвет Радев. Известният телевизионен водещ Ники Кънчев също изрази своята подкрепа към проявата и към организирането на повече спортни събития за подрастващите. В баскетболния отбор в София ще се включи и големият български гимнастик Йордан Йовчев, който по време на пресконференцията бе поздравен лично от Весела Лечева за сребърния медал на европейското първенство по гимнастика, спечелен преди дни в Лозана.

Програмният директор на БНТ Димитър Цонев съобщи, че Националната телевизия винаги е отворена за всички инициативи, които популяризират спорта у нас.

Информация за спортните обекти с осигурен свободен достъп на граждани на 17 май 2008 г. (77 Kb)
Програмата на спортния празник в цяла България (438 Kb)
  2007г. - За първи път Ден на българския спорт

По информация от ДАМС

 Реклама
 

Beijing 2008

Vancouver 2010

London 2012

Sochi 2014

International olympic committee

International Paralympic Committee

    ICQICQ: 172753098
За най-добра визуализация на сайта
моля използвайте Internet Explorer Свалете Internet Explorer
My statusSkype:
stefan.kinov

  АФВСТАР  '2008®All rights reserved                                             Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация